12.12.2024
Tuotekehityspäällikkömme Mira kävi syksyllä moikkaamassa Tampere-Talon keittiötoimenjohtajaa Mika Sirkiää. Vierailun aikana Mika loihti upeita alkupaloja Luomu kokomunamassasta illan tilaisuuteen ja ehti kiireen keskellä myös vastata muutamiin kysymyksiin sekä jakaa herkullisen munakaslevy reseptin meille.
Kuka?
Mika Sirkiä, Keittiötoimenjohtaja
Tampere-talon ravintolat
Alalla 25 vuotta
Mikä ravintola-alalla on parasta?
Pidän ravintola-alalla kaikesta, kokonaisuudesta. Ravintola-alalla palkitsevinta on tyytyväiset asiakkaat. Asiakastyytyväisyys saavutetaan ensiluokkaisilla raaka-aineilla sekä tyytyväisellä, hyvinvoivalla henkilökunnalla.
Millaisena raaka-aineena näet kananmunan?
Hyödyllinen, moneen soveltuva raaka-aine. Kananmunan käyttöä rajoittaa vain oma mielikuvitus eli kananmuna on todella monipuolinen ja innovatiivinen raaka-aine!
Mitä etua ammattilaistuotteista on suurkeittiölle?
Esimerkiksi erilaiset kananmunamassat ovat keittiöllämme jatkuvassa käytössä; ne ovat nopeita ja hygieenisiä käyttää ja niiden avulla saadaan isoillekin asiakasmäärille tehokkaasti valmistettua monipuolisia ruokalajeja. Kokomunamassaa voi käyttää monipuolisesti hyvin erilaisiin tuotteisiin, niin makeisiin leivonnaisiin kuin suolaisiin ruokalajeihin.
Millaisia arvoja pidätte Tampere-talon ravintoloissa tärkeinä?
Meille tärkeitä arvoja ovat vastuullisuus, kotimaisuus ja luonnonmukaisuus. Saimme juuri tunnustuksen pitkäjänteisestä työstä vastuullisuuden ja luomutuotteiden käytön edistämiseksi voittamalla Luomu 2024-kilpailun. Tampere-talon kattopuutarha tuottaa kesäisin tomaatteja, marjoja, yrttejä, orvokkeja sekä muita kasviksia, joista valmistamme tuoretta ruokaa, lisäksi mehiläispesät tuottavat herkullista hunajaa.
Miten kananmuna maistuu parhaiten omassa perhearjessasi?
Iskän perinteinen bravuuri lapsille on paistettu kananmuna leivällä. Lapset tietävät, että kun iskä alkaa paistamaan munia, on aamusta tulossa rauhallinen ja ei ole kiire minnekään.
Munakaslevy 1/1 GN 45 mm, noin 30 kpl
1,400 l Laitilan Proegg Luomu kokomunamassa
0,300 l Luomu kuohukerma
0,0005 kg SuolaSekoita ainekset keskenään. Vuoraa GN-vuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan. Kypsennä yhdistelmäuunissa paistolla +100 °C noin 20 minuuttia kunnes levy on hyytynyt. Jäähdytä munakaslevy. Ota muotilla haluamasi kokoisia paloja levystä tai lisää munakaslevyn sisään täyte. Käytä ylijäänyt munamassa esimerkiksi munakasrullan täytteeseen tai salaatin joukkoon pilkottuna.