Rapeat kanelipähkinät

Määrä:
1/1 GN
Uunipellillinen

Ainesosat:
0,05       l          Laitilan Kanatarha Valkuainen 500 g / Munax Valkuainen 1 kg, tai
2            kpl      kananmunan valkuainen
0,08       kg       sokeri
0,03       kg       fariinisokeri
0,003     kg       kaneli
0,250     l          pekaanipähkinä
0,500     l          kuorellinen manteli

Tuotekoodit:
Munax Valkuaismassa 1 kg VAPAA
GTIN 6430017909661
ME GTIN 6430017909678

Laitilan Kanatarha Valkuainen 500 g VAPAA
GTIN 6430017901696
ME GTIN 643001702

Valmistusohje:

Kuumenna uuni 150 °C:seen. Mittaa ainekset valmiiksi. Sekoita sokerit ja kaneli keskenään. Varmista, että vaahdotuskulho sekä vispilät ovat kuivat ja puhtaat. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana ripaus sokeria joukkoon. Vaahto on riittävän kovaa, kun se pysyy astian pohjalla ja vispilää nostettaessa siihen syntyy ”huippuja”. Kaada mantelit ja pähkinät kulhoon, sekoita ne keskenään. Sekoita valkuaisvaahto joukkoon huolellisesti, siten että kaikki mantelit/pähkinät kostuvat tasaisesti. Lisää sokeriseos ja sekoita hyvin. Levitä tasaisesti uunipellille ja paista noin 20 minuuttia, puolessa välissä sekoittaen. Tarjoile jäähtyneenä.

Vinkki:
Kokeile erilaisia jouluisia mausteita tai vaikka piparimurua!