Ainesosat:
0,225 kg Laitilan Kanatarha Valkuainen
0,210 kg erikoishieno sokeri
0,015 kg maissintärkkelys
0,010 kg valkoviinietikka
Hedelmätäyte:
0,200 kg vispikerma
0,100 kg rahka
0,100 kg lemon curd sitruunatahna
2 kpl passionhedelmä
3 kpl kiivi
0,200 kg mango säilyke tai tuore
orvokit
Tuotekoodit:
Munax Valkuaismassa 1 kg
GTIN: 6430017909661
Valmistusohje:
Varmista, että vatkauskulho ja vatkaimet ovat puhtaat, rasvattomat ja kuivat. Punnitse massa yleiskoneen kulhoon. Temperoi valkuaismassa huoneenlämpöiseksi (n. 15–20°C) nostamalla vatkauskulho hetkeksi lämpimään veteen. Lämmitä uuni 110 °C, piirrä leivinpaperin toiselle puolelle ympyrä, jonka halkaisija on 20 cm.
Vaahdota valkuaista keskiteholla noin 5–10 min, kunnes vaahto muodostaa huippuja. Huippu muodostuu vatkaimeen, kun pysäytät vatkauksen ja nostat vatkaimen ylös vaahdosta. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten, 30 sekunnin välein. Pysäytä vatkaus välillä ja kaavi nuolijalla vaahto kulhon reunoilta. Sokerin lisäysvaihe kestää noin 10 minuuttia. Nosta vatkausteho maksimiin ja jatka sekoittamista noin 20 minuutin ajan, tai kunnes vaahto on kiiltävää ja sokeri on liuennut täysin vaahtoon. Testaa sokerin liukeneminen hieromalla pieni määrä vaahtoa sormien välissä, vaahdon tulee olla sileää ja kiteet eivät saa tuntua sormenpäissä. Vaahdosta tulee paksua ja kiiltävää. Lisää maissintärkkelys ja etikka koko ajan sekoittaen. Lisää nokareet marenkivaahtoa leivinpaperin kulmiin liimaksi. Lusikoi vaahto ympyrän muotoiseksi siten, että keskiosa on matalampi. Voit halutessasi muotoilla palvovan reunat paletilla.
Paista pavlovaa 80–90 minuuttia. Tarkista paiston loppupuolella, että pavlovalle on muodostunut kuivahtanut kuori. Sisus jää pehmeän suussasulavaksi. Sammuta uuni ja jätä uunin ovi raolleen. Anna jäähtyä hitaasti, noin 4 tunnin ajan. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, viileässä ja kuivassa paikassa.
Hedelmätäyte:
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon rahka ja lemon curd-tahna. Kuutioi kiivit ja mangot, puolita passionhedelmät. Painele pavlovan keskustan kuori kevyesti rikki, jotta saat levitettyä tai pursotettua täytteen päälle. Koristele hedelmäpaloilla ja orvokeilla!