Crema Catalana

Määrä:
GN ½ 65mm tai vuoka n.4 l vetoisuudella

Ainesosat:
1,2 l kuohukerma
0,3 l sokeri
0,04 kg n.3–4 appelsiinin raastettu kuori
3 kpl kanelitanko
0,0002 l vaniljauutetta tai vaniljatanko
0,3 l Munax keltuainen vapaa
0,3 l maito

ruokosokeri
appelsiinikuutiot tarjoiluun



Tuotekoodit:
Munax Keltuainen 1 kg LL Vapaa
GTIN: 6430017909685

Valmistusohje:
Raasta appelsiinin kuori. Kiehauta kerma, sokeri, appelsiininkuori, vaniljauute ja kanelitanko kattilassa. Laita sivuun jäähtymään. Yhdistä keltuainen ja maito, sekoita. Siivilöi jäähtynyt kermaseos ja lisää keltuais-maitoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan. Hyydytä kiinteäksi 110°C 1,5 h. Jäähdytä kylmiössä yön yli. Ripottele pintaan ennen tarjoilua ruokosokeria ja paahda kaasupolttimella rapeaksi. Tarjoa esimerkiksi appelsiinikuutioiden kera.