Thai-valkuaissalaatti

Määrä
6 annosta á 90 g

Ainesosat:
200 g kasvis tai juuressuikaleita, tuore
20 g kevät/purjosipuliviipale
1 dl soijapapu pakaste
20 g riisinuudeli
180 g Laitilan Kanatarha Kypsennetty valkuainen

Marinadi:
½ dl öljy
½ dl soijakastike
½ rkl inkiväärimurska
½ rkl valkosipulimurska
2 rkl hunaja


Koristeet:
Tuore korianteri
Pähkinät

 

Valmistusohje:
Valmista marinadi sekoittamalla ainekset sauvasekoittimella. Kuumenna soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Pätki nuudelit lyhyeksi ja keitä/höyrytä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä neste pois ja jäähdytä hyvin. Suikaloi tai raasta kasvikset. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi valkuainen keskenään, ja anna maustua mielellään jopa seuraavaan päivään.

Kuutioi valkuaispötkö ja lisää valkuainen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Koristele pähkinöillä ja tuoreella korianterilla.