Taattua suomalaista laatua

kananmunat-logistiikka

Munan laatua on vaikea arvioida päältäpäin. Siksi on tärkeää, että tiedetään, mistä muna on peräisin. Me Munaxilla tiedämme, mitä ketjussamme tapahtuu: miten rehu tuotetaan, missä kanat munivat, miten kanat voivat ja miten munat pakataan. Näin uskallamme taata muniemme laadun. Meidän kananmunamme ovat suomalaisilta tiloilta. 

Muna on ympäristöystävällinen huipputuote. Se sisältää kaikki ihmisen tarvitsemat ravintoaineet lukuunottamatta C-vitamiinia. Luonnonpakkauskin on kestävä ja hyödyllinen – kuoren voi sekoittaa vaikka kukkamultaan. Tehtävämme Munaxilla on pitää huolta siitä, että munan erinomaisuus säilyy ruokapöytään asti.

Kanojemme hyvinvointi näkyy munien laadussa, sillä kanan syömä ruoka vaikuttaa sekä munan ulkoisiin ominaisuuksiin että sen makuun.

Munaxilla laadunvalvonta on tietokonetarkkaa. Jokainen muna kuvataan ja punnitaan, jotta asiakas saa varmasti  lupauksemme mukaisen tuotteen. Tietokone napauttaa munaa pikkuvasaralla ja kuuntelee, onko kuori varmasti ehjä. Aikaisemmin tarkkailu tehtiin valopöydillä, missä karsittiin rikkinäiset munat käsin. Nyt tietokoneen tinkimättömän silmän ohi ei livahda virheellisiä munia.

Meillä munat kiertävät nopeasti käsittelyn kautta eteenpäin. Munan parasta ennen -päiväys on 28 päivää muninnasta. Munat säilyvät kyllä päiväystä pidempäänkin, jos ne säilytetään tasaisessa lämpötilassa.

Pidämme omalta osaltamme huolta siitä, että ostamasi munat on säilytetty ja kuljetettu asianmukaisesti. Kotona pääset samaan laatuun huolehtimalla munien tasaisesta lämpötilasta: älä pidä niitä pitkään poissa jääkaapista. Lämpötilan vaihtelu saa nimittäin munan imaisemaan huokoisen pintansa läpi makua ympäristöstään.

Näin Munax huolehtii munan matkasta ruokapöytääsi ja takaa, että ostamasi muna on varmasti suomalainen laatutuote.

Munax Oy:lle on myönnetty kansainvälisen vaatimustason FSSC 22000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifikaatti.